Ik was vroeger geobsedeerd door trainingsmethoden en -middelen om zo goed mogelijk te presteren. Ik deed alles wat legaal mogelijk was om mijn VO2max te beïnvloeden en te verhogen.

Dat wat ik nu weet had ik graag toen willen weten. Dat had me tijd, energie en geld bespaard 😅

Tis vaak zo simpel… dat je het niet gelooft. Maar dat is hoe jouw lichaam werkt en niet een mooi verkoop verhaal wat te mooi is om waar te zijn.

Besteed aandacht aan je Ademhaling!

 

Waarom: Herken je jezelf, traint als een malle, eet, drinkt en slaapt als een atleet en toch zit je aan je spreekwoordelijke plafond van presteren. 

 

Hoe: Begin eens met 5 maximale ‘Breath-Holds’, juist gewoon even die ademhaling stoppen op een uitademing. Tussendoor 2 minuten rust met normaal ademen.

Maar de kracht zit hem echt in die maximale ‘Breath-Holds’. Dus echt even schuren tegen die rand van oncomfortabel gevoel, en das niet fijn, want dat is waar the Magic 🪄 happens!!

 

Wat: Jouw milt trekt zich samen en geeft hiermee meer rode bloedcellen af(20%!!). Dit doordat jij je adem zolang inhoud. Die extra rode bloedcellen gaan jouw meer energie geven omdat er gewoonweg meer Zuurstof getransporteerd kan worden naar jouw cellen.

Gratizzz en geeft direct meer 🔋

 

Dus voor je work-out of training gewoon even die ademhaling stoppen en 5 herhalingen maken. Gaat je direct wat opleveren.

Give it a try

 

Wil je meer weten of wil gecoacht worden hierin? Een op maat gemaakt programma voor jouw sport?

Stuur een berichtje, ik help je graag.